Vstani(mo) z Natašo ter preizkusimo nove tri vaje za lepše in bolj zdravo telo!

vstani z nataso mail 2 pisarniški stoli pisarniško pohištvo

Ste vedeli, da lepo oblikovana zadnjica in močne stegenske mišice niso le estetskega pomena, temveč igrajo ključno vlogo pri pravilni telesni drži?

Na žalost pa so zadnje stegenske mišice zaradi preobilice sedenja pri marsikomu skrajšane in zelo šibke… To lahko vodi do številnih zdravstvenih težav kot so:

  • Bolečine v križu – Zaradi oslabelih mišic zadnjice in zadnjih stegenskih mišic je povečana obremenitev na ledveni del hrbtenice, kar lahko vodi do kroničnih bolečin v križu.
  • Slaba drža – Oslabele mišice ne zagotavljajo ustrezne podpore hrbtenici, kar povzroči sključenost, nepravilno držo in povečano tveganje za bolečine v hrbtu in vratu.
  • Mišično neravnovesje in povečano tveganje za poškodbe – Oslabele mišice zadnjice in zadnjih stegenskih mišic zmanjšujejo moč in vzdržljivost. Zaradi oslabljenih mišic je večja verjetnost za poškodbe kolen, kolkov in hrbtenice, saj mišice ne zagotavljajo ustrezne stabilnosti in podpore.
  • Oslabljen pretok krvi – Dolgotrajno sedenje upočasni pretok krvi v spodnjih okončinah, kar lahko vodi do otekanja nog in povečane možnosti za nastanek krvnih strdkov.

Če ste se že kdaj v življenju vprašali, kako bi lahko na preprost način izboljšali svojo držo, počutje in hkrati oblikovali svoje telo imamo za vas odlične novice! Danes vam s pomočjo naše izkušene trenerke Nataše Gorenc razkrivamo skrivnost lepe zadnjice in dobrega počutja v obliki treh preprostih a učinkovitih vaj za krepitev zadnjice in zadnjih stegenskih mišic. Gre za serijo kratkih a učinkovitih vaj, ki jih lahko izvajate kar neposredno v pisarni.

Pridružite se nam na našem Youtube kanalu in odkrijte, kako lahko že z nekaj minutami na dan dosežete lepše oblikovano zadnjico in se počutite neprimerljivo bolje v svoji koži! 3,2,1…Pa začnimo!

Prva vaja za krepitev zadnjice in zadnjih stegenskih mišic:

Za učinkovito in pravilno izvajanje vaje komolce položite na ergonomsko dvižno mizo. Če le te nimate bo zadostovala tudi običajna delovna miza. Naredite korak od mize in rahlo pokrčite kolena. Nato pokrčite eno nogo v kolenu pod pravim kotom in nogo s pravim kotom in ravnim hrbtom z umirjenim izdihom dvignite. Z vsako nogo naredite 15 ponovitev po 3 serije.

Druga vaja za krepitev zadnjice in zadnjih stegenskih mišic:

Tudi za to vajo priporočamo uporabo ergonomske dvižne mize. Če le te nimate bo zadostovala tudi običajna delovna miza. Komolce položite na mizo, naredite korak od mize in nato dvignite stegnjeno nogo, jo pokrčite, spet iztegnite in spustite. Pomembno je, da je hrbtenica med izvajanjem vaje ravna saj na ta način zavarujete ledveni predel. Z vsako nogo naredite 15 ponovitev po 3 serije.

Bonus vaja za krepitev stranskih stegenskih mišic:

Komolce ponovno položite na ergonomsko dvižno mizo ali navadno mizo, stopite korak stran od mize in pod pravim kotom pokrčite eno nogo. Nogo s pokrčenim kolenom dvignite vstran in nato spustite nazaj. Z vsako nogo naredite 15 ponovitev po 3 serije.

Osvojite abecedo dobrega počutja!

Vabljeni, da odkrijete moč majhnih korakov in preprostih vsakdanjih ritualov gibanja ter skupaj z Natašo osvojite abecedo dobrega počutja! Z zgoraj naštetimi preprostimi a učinkovitimi vajami boste okrepili mišice, izboljšali telesno držo in pozitivno vplivali na svoje zdravje in počutje. Ne glede na to, ali delate v pisarni ali doma, si vsak dan vzemite nekaj učinkovitih z gibanjem zaznamovanih minut le zase – za bistre misli, fit telo in neprimerljivo boljše počutje!

P.s. Sreča in dobro počutje se množita, ko se delita! Delite informacijo o programu »Vstani z Natašo« s svojimi sodelavci, kolegi in družinskimi člani ter bodite prvi val v morju pozitivnih sprememb!

Ostanite aktivni in zdravi,

Vaša ekipa pri Heka Interier