1, 2, 3, VSTALI SMO…IN SE POČUTIMO ODLIČNO!

facebook 2 pisarniški stoli pisarniško pohištvo

Vsi zaposleni v Heka Interier sedimo na zelo udobnih stolih, ki so jih naši mojstri naredili posebej za dotičnega uporabnika. A kljub udobju in pravilni podpori telesa vemo, da dolgotrajno sedenje povzroča splošno slabo počutje.

Zato med delovnim časom redno skrbimo, da si vzamemo čas za kratek predah. Ker smo ugotovili, da je telovadba v pisarni nadvse zabavna, nas poveže ter sprosti telo in duha, smo se odločili, da nad njo navdušimo tudi vas. Cilj je, da skupaj spodbudimo zdrave navade in izboljšamo počutje tako na delovnem mestu kot doma.

S tem namenom smo poklicali našo odlično osebno trenerko Natašo Gorenc in jo prosili, da za vas pripravi serije kratkih vaj za zdravo telo, ki jih lahko izvajate kar neposredno v pisarni. Recimo skupaj adijo bolečini v hrbtenici, zakrčenosti telesa in občutku zaspanosti ter pozdravimo svobodo!

Mi smo že začeli! Pridružite se nam tudi vi in obiščite naš Youtube kanal, kjer sta že na voljo prvi dve vaji.

Nataša vas kot izkušena osebna trenerka in promotorka dobrega počutja po korakih vodi skozi dve izjemno preprosti a učinkoviti vaji, ki ju lahko izvajate kadarkoli in kjerkoli. Vsaka vaja je skrbno izbrana z mislijo na to, da izboljšuje držo, zmanjšuje napetost v hrbtenici in povečuje nivo energije ter koncentracije.

Prva vaja: raztezanje hrbtenice

Za učinkovito raztezanje hrbtenice roke položite na ergonomsko dvižno mizo. Če le te nimate bo zadostovala tudi običajna delovna miza. Naredite dva koraka od mize, hrbet poravnajte z mizo, raztegnite hrbtenico in enakomerno gibajte. Vajo parkrat ponovite, da zares začutite raztezanje hrbtenice.

Druga vaja: Metulj

Za učinkovito raztezanje prsnega koša je odlična vaja »metulj« pri kateri roke stoje pokrčene položite za glavo in se nato v tem položaju dotaknete s komolci. Priporočeno je, da se 3 po 15 serij dotaknete s komolci in spet odprete – kot metulj, ki razpira svoja krila.

Osvojite abecedo dobrega počutja!

Če si želite vitalnega telesa in zbranih misli je nujno, da v svoje dnevno rutino vključite vaje za zdravo hrbtenico. Preprosto raztezanje in nežno a premišljeno gibanje lahko namreč bistveno pripomore k zmanjšanju bolečin v hrbtu in splošnemu dobremu počutju. Skozi projekt »Vstani z Natašo« boste na našem Youtube kanalu vsak torek postopoma odkrili kar 25 učinkovitih vaj, ki bodo preverjeno povsem preobrazile vaše počutje.

Namig: Tako kot posameznih 25 črk v slovenski abecedi tvori najlepše stavke, teh 25 preprostih a učinkovitih vaj skrbi za močno in gibljivo hrbtenico.

Vabljeni, da odkrijete moč majhnih korakov in preprostih vsakdanjih ritualov gibanja ter skupaj z Natašo osvojite abecedo dobrega počutja!

 

Ostanite aktivni in zdravi,

Vaša ekipa pri Heka Interier