Vstani(te) z Natašo in se pridružite HEKA INTERIER iniciativi za zdravo hrbtenico in boljše počutje!

facebook 1 pisarniški stoli pisarniško pohištvo

V 21. stoletju zaradi narave dela vse preveč časa presedimo za najrazličnejšimi zasloni, kar rado privede do težav kot so zmanjšana koncentracija, povečana utrujenost, okorelost telesa in neprijetne bolečine v hrbtenici.

Se tudi vi med delom srečujete z zgoraj naštetimi izzivi? Potem imamo za vas odlične novice: že z majhnimi a pomembnimi spremembami lahko dosežete ogromno in povsem preobrazite svoje počutje. Ja, že 5 minut kratkega gibalnega odmora med delavnikom je dovolj, da se boste počutili kot prerojeni. Da bi preprečili bolečine v hrbtenici in izboljšali splošno počutje, smo se pri Heka Interier povezali z odlično osebno trenerko Natašo Gorenc, ki vam bo vsak torek do konca oktobra 2024 na našem Youtube kanalu predstavila kratke, preproste a hkrati izjemno učinkovite vaje, ki jih boste lahko izvajali kar neposredno v pisarni. Skupaj bo predstavljenih kar 25 različnih vaj, ki bodo skupaj tvorile vašo novo abecedo dobrega počutja na delovnem mestu.

Ja, vabljeni vsi!

Ne glede na to, ali večino dneva preživite sede ali stoje, vam bodo prikazane vaje v projektu »Vstani z Natašo!« omogočile, da na preprost način razgibate telo ter ohranite visok nivo energije in osredotočenosti skozi celoten delovni dan. Gre za kratke in preproste vaje, ki se jih lahko izvede med kratkimi 5 minutnimi delovnimi premori kar v pisarni. To pomeni, da lahko prav vsak, ne glede na fizično pripravljenost ali obremenjenost z delom, izvede te vaje in si tako zagotovi potrebno reaktivacijo telesa in uma.

In z rednim gibanjem nekoč dosežete STOLetnico.

(Ali vsaj, da vsak dan zakorakate na delovno mesto, polni samozavesti sproščeni in z oblico pozitivne energije)

Tako ja, začnimo počasi, vsak dan sproti, saj ima redna vadba številne prednosti:

  • Izboljša koncentracijo: Že par minutno razgibavanje povečujejo pretok krvi v možgane, kar izboljša vašo sposobnost osredotočanja.
  • Zmanjša bolečine v hrbtu in vratu: Vaje v projektu »Vstani z Natašo!« so zasnovane posebej za krepitev mišic, ki so zaradi sedenja preobremenjene ali »pozabljene«.
  • Poveča splošno energijo: Redna vadba pomaga pri sproščanju endorfinov, hormonov, ki izboljšujejo razpoloženje in energijo.
  • Izboljša mentalno zdravje: Aktivni odmori lahko občutno zmanjšajo občutke stresa in anksioznosti. Ter vam dajo nov zagon, da se lahko z večjo zbranostjo osredotočite na delovne naloge.

Mi smo že vstali! Pa vi, zagotovo vas že srbijo pete?

Pridružite se nam, je povsem enostavno! Prijavite se na naše Heka Interier e-novice, kjer boste prejemali vse aktualne informacije in dostope do novih videov. Vaša naloga nato je zgolj to, da jih odprete, sledite navodilom ter uspešno zbudite telo in um. Vstani(te) z Natašo za boljše počutje!